ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ

Η ΣΕΛΙΔΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΥΠΟ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΟΙ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ ΤΩΝ ΕΤΩΝ 2019 –  2020 ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 17/08/22

2018

Η χρονιά ξεκινάει με τη διάσωση μιας υπέροχης γερακίνας η οποία χτυπήθηκε απο ηλεκτροφόρα καλώδια στο χωριό Λακκιά Θεσσαλονίκης. Η κινητοποίηση των εθελοντών μας ήταν άμεση. Η γερακίνα μεταφέρθηκε εσπευσμένα στη “Δράση για την άγρια ζωή” οπού και της παρασχέθηκε κάθε δυνατή βοήθεια. Αποθεραπεύθηκε και τώρα πετάει στους ελληνικούς ουρανούς.

 

Συνεχίσαμε τις υιοθεσίες ζώων και ιδιαίτερα γατιών, τα οποία είχαμε σώσει απο επιχειρήσεις διάσωσης και απεγκλωβισμούς.

 

Παράλληλα συνεχίστηκαν τα προγράμματα “Πίσω στη Ζωή” και “Δεν είσαι μόνο σου”

 

Το 2018 βοηθήσαμε συνολίκα 324 ζώα και πτηνά

Το Πάσχα του 2018 στο Δημαρχείο Πολίχνης η Kοινωνική Oργάνωση μας, αντί για παζάρι έκανε τη δράση “Tα μαγικά αυγά”, μοίρασε Πασχαλινά δώρα και χάρισε δεκάδες χαμόγελα.

 

Αυτή τη χρονιά για πρώτη φορά η Αντικρίση διοργανώνει τα βραβεία πιστότητας “Fidelity 2018”.

Τα βραβεία fidelity είναι ένας θεσμός για την κοινωνική μας οργάνωση, από τον οποίο προκύπτουν έξι νικητές, οι οποίοι με τις πράξεις τους προς το κοινωνικό σύνολο αλλά και προς την οργάνωση, απέδειξαν πόσο πιστοί είναι, πιστοί στην Αντικρίση, αλλά και πιστοί στο έργο τους για μία καλύτερη κοινωνία και ένα καλύτερο αύριο για όλους.

Οι νικητές των βραβείων με απόφαση του Δ.Σ. τις πρώτες δύο χρονιές 2018 και 2019 παρέμειναν ανώνυμοι και μόνο τα μικρά τους ονόματα δόθηκαν στη δημοσιότητα. Τα βραβεία τις χρονιές 2018 και 2019 ήταν χρηματικά και το καθέ βραβείο ήταν ύψους 500€

 

Το καλοκαίρι του ίδιου έτους η Κοινωνική Οργάνωση μετά απο πρόσκληση της αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Παύλου Μελά, λαμβάνει μέρος στο “Φεστιβάλ παιχνιδιού” το οποίο διεξάγεται στο πρώην στρατόπεδο του Παύλου Μελά, εκεί ο Πρόεδρος της Οργάνωσης, για χάρη των παιδιών ντύνεται παπί!

Μία διαδραστική λίμνη με πλαστικά παπάκια τοποθετείται από την οργάνωση στο φεστιβάλ, τα παιδάκια ψαρεύουν παπάκια και αφού απαντήσουν σε μία “δύσκολη” ερώτηση που τους κάνει ο παπάκος Μαρανάκης (Έτσι βαφτίσαμε το παπί) κερδίζουν ένα δώρο.

Με αυτό το διαδραστικό παιχνίδι εκατοντάδες παιδικά προσωπάκια μας έδειξαν τα δοντάκια τους χαμογελώντας και εμείς κερδίσαμε εκατοντάδες παιδικά χαμόγελα!!!

Τα δώρα που προσφέραμε στα παιδάκια ήταν δωρεές εθελοντών και φίλων της Οργάνωσης.

 

Παράλληλα ξεκινήσαμε καμπάνια κατά τις κακοποίησης των Γαϊδουριών στα ελληνικά νησιά.

 

Και το 2018 το περιοδικό μας “Έκθεση” είναι γεγονός με πλούσιο υλικό και ενα τεράστιο για τα χρονικά δεδομένα τιράζ, πλημμυρίζει τη Δ.Ε.Θ. και μαζί με την ψηφιακή έκδοση φτάνει τους 50.000 αναγνώστες. Τα έσοδα από αυτη την έκδοση διατέθηκαν για τους άστεγους συμπολίτες μας.

 

 

2017

Καθ’ όλη τη χρονιά συνεχίστηκαν τα προγράμματα μας για άπορους και άστεγους και για να συλλεχθούν χρήματα για τους σκοπούς και τις δράσεις μας, το 2017 διοργανώσαμε με την βοήθεια του Δήμου Θεσσαλονίκης και τις χορηγίες επικοινωνίας των TV100 – FM100, το ” 1ο Παζάρι κατά της κρίσης”.

Στο παζάρι αυτό, δεκάδες εθελοντές, εθελόντριες και φίλοι της Οργάνωσης, έφεραν χειροποίητες κατασκεύες και άλλα είδη όπως συλλεκτικούς δίσκους βινυλίου προς διάθεση. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε κατω από τις μουσικές νότες του Παντελή Ζ, ενώ καθ΄όλη τη διάρκεια του Παζαριού, η αυγοφάρμα Ζλατίντση μοίρασε εκατοντάδες βρασμένα αυγά στους επισκέπτες και όχι μόνο.

 

Στην προσπάθεια συλλογής χρημάτων συμμετείχαμε και στην Ιερά Πανηγυρη του Ιερού Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Πλατεία Ιπποδρομίου.

 

Την χρονιά αυτή συνεχίστηκε το πρόγραμμα σίτισης και περιθαλψης  αδεσπότων “Δεν έισαι μόνο σου”.

 

Μέσα στις δραστηριότητες μας το 2017, ήταν και οι διασώσεις αγρίων ζώων, ερπετών και πτηνών

 

Το 2017 η Αντικρίση προχώρησε σε πολλές υιοθεσίες ζώων με όλες τις νομιμες διαδικασίες. Μερίκες από τις ψυχούλες που φροντίσαμε είναι:

Γιούλης
Μαυρούλης
Μπέλλα

 

Το 2017 εκδίδουμε για πρώτη φορά και το περιοδικό “Έκθεση” το οποίο διανέμεται δωρεάν κάθε χρόνο πια, στη Δ.Ε.Θ. Τα έσοδα από αυτη την έκδοση διατέθηκαν για τα αδέσποτα.

 

2016

 

Την 21η Ιουνίου – Παγκόσμια ημέρα της Μουσικής η Αντικρίση διοργάνωσε την “1η μουσική γιορτή κατά της κρίσης” στο πάρκο “Ήχου και Μουσικής” του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Στην εκδήλωση τραγούδησαν αφιλοκερδώς οι: Μαρία Οικονομίδου, Πέτρος Βικόπουλος και Παντελής Ζλατίντσης.

 

 

Το Πάσχα του 2016 πραγματοποιήθηκε το πρώτο μας Πασχαλινό παζάρι στην έδρα μας, στο οποίο διατεθήκαν δημιουργίες και εμπορεύμα που έφεραν οι πρώτοι μας εθελόντες.

Τα έσοδα διατέθηκαν για την αγορά ζωοτροφών για τους αδέσποτους μας φίλους.

Το 2016 ήταν η χρονιά που η Αντικρίση έθεσε σε λειτουργία  το πρόγραμμα “Δεν είσαι μόνο σου”, το οποίο δια μέσω των εθελοντών παρέχει μέχρι σήμερα τροφή, νερό και ιατροφαρμακευτική κάλυψη σε αδέσποτα ζώα.

 

Η Αντικρίση ήταν μία από τις πρώτες Οργανώσεις που βρέθηκε στην Ειδομένη για να δώσει βοήθεια στους πρόσφυγες που είχαν κατακλύσει το ακριτικό χωριό.