ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ

Προγράμματα

Αυτή τη στιγμή η Κοινωνική Οργάνωση Αντικρίση, υλοποιεί τρία προγράμματα.

 “Πίσω στη Ζωή“.

Το πρόγραμμα αυτό, το οποίο στόχο του έχει να δώσει μία δεύτερη ευκαιρία σε άστεγους, οι οποίοι θέλουν και μπορούν να κάνουν μία δεύτερη αρχή στη ζωή τους.

Το πρόγραμμα υλοποιείται με την ολική επανένταξη των ανθρώπων που συμμετέχουν.

Αναλυτικά η κοινωνική μας οργάνωση ενοικιάζει ένα σπίτι για αποκλειστική χρήση από τον πρώην πια άστεγο, το εξοπλίζει και παρέχει όλα τα έξοδα συντήρησης του σπιτιού για έξι μήνες, στους οποίους ο επωφελούμενος εργάζεται σε εργασία που του βρίσκουν οι εθελοντές της Οργάνωσης, έτσι ώστε να μπορεί να συλλέξει χρήματα για να διατηρήσει στη μετέπειτα πορεία το σπίτι που του έχουμε ενοικιάσει.

 ΄Δεν είσαι μόνο σου”.

Το πρόγραμμα ΄Δεν είσαι μόνο σου” αφορά τα αδέσποτα ζώα του αστικού περιβάλλοντος τα οποία πολλές φορές εντοπίζουν οι εθελοντές μας άρρωστα ή πεινασμένα.

Στην περίπτωση που ένα ζώο βρεθεί άρρωστο η χτυπημένο οι εθελοντές μας άμεσα αναλαμβάνουν τη μεταφορά του σε κτηνίατρο και αν είναι νύχτα, σε εφημερεύοντα κτηνίατρο ώστε να μην κινδυνεύσει η ζωή του ζώου αλλά και η ευζωία του.

Έπειτα κινείται μία ολόκληρη διαδικασία από εθελοντές και υπηρεσίες για την καλύτερη εξέλιξη της κάθε υπόθεσης.

Παράλληλα οι εθελοντές μας σιτίζουν. σε σχεδόν καθημερινή βάση όλα τα αδέσποτα της Θεσσαλονίκης, τα οποία εντοπίζονται κατά τις νυχτερινές συνήθως ώρες από τους εθελοντές μας και ελέγχονται εάν είναι καλά ή αν έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας.

 

Πρόγραμμα παροχής ειδών πρώτης ανάγκης σε άπορες και πολύτεκνες οικογένειες.

Με το πρόγραμμα παροχής ειδών πρώτης ανάγκης σε άπορες και πολύτεκνες οικογένειες η κοινωνική μας οργάνωση προσπαθεί να στηρίξει το θεσμό της οικογένειας καθώς και τους ανθρώπους που βρίσκονται σε οικονομική ένδεια.

Η κοινωνική μας οργάνωση προσφέρει στις οικογένειες αυτές τρόφιμα, ρούχα, παιχνίδια,  βιβλία και είδη πρώτης ανάγκης.

 

Δράσεις

Η κοινωνική οργάνωση  κάθε χρόνο  με την πολύτιμη βοήθεια των εθελοντών της καθώς και των χορηγών  υλοποιεί κάθε χρόνο δεκάδες δράσεις οι οποίες έχουν να κάνουν συνήθως με το περιβάλλον καθώς και με τον πολιτισμό καθώς και με τα παιδιά, τα οποία αναμφισβήτητα είναι το μέλλον του κόσμου.