Στο πλευρό των ανθρώπων που έχουν ανάγκη βρέθηκε για άλλη μία φορά η Κοινωνική Οργάνωση Αντικρίση, αυτή τη φορά στην Τουρκία, προσφέροντας 14 παλέτες με σκηνές, κουβέρτες, παπλώματα καθώς και με άλλα είδη έκτακτης ανάγκης.

Τα ξημερώματα της Παρασκευής 17 Φεβρουαρίου, ιδιωτική ανθρωπιστική αποστολή αποτελούμενη από εθελοντές, ξεκίνησε την μεταφορά των ειδών πρώτης ανάγκης με προορισμό τους ανθρώπους που έχουν σοβαρό πρόβλημα διαβίωσης μετά τους καταστροφικούς σεισμούς.

” Μακάρι να μπορούσαμε να βρισκόμασταν όπου υπάρχει ανάγκη”, δήλωσε ο Πρόεδρος της Οργάνωσης Δημήτρης Βαλάντης Καραμπουρούνης και συμπλήρωσε “Όμως, δυστυχώς δεν υπάρχει η αναμενόμενη ανταπόκριση σε θέματα φιλανθρωπίας στην Ελλάδα από αυτούς που έχουν συνήθως τη δυνατότητα να κάνουν πολλά και βοηθούν αυτοί που συνήθως δεν έχουν και από το υστέρημα τους, γι αυτό και οι δυνατότητές μας παραμένουν μικρές. Ίσως θα πρέπει να παραδειγματιστούμε από το δράμα που χτύπησε τη Τουρκία και την Συρία και να καταλάβουμε δύο γεγονότα Α. Ότι δεν θα ζήσουμε για πάντα, ώστε να μαζεύουμε συνέχεια χρήματα και Β. Πως τα χρήματα υπάρχουν για να εξυπηρετούν ανάγκες, δικές μας αλλά και των άλλων. Ας κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για τον συνάνθρωπό μας, ας κάνουμε έναν κόσμο που καταρρέει υποφερτά καλύτερο”.

Να σημειωθεί ότι όλα τα είδη που συλλέχθηκαν ήταν προσφορές ιδιωτών και φίλων της Οργάνωσης και πως ιδιαίτερη αρνητική εντύπωση μας έκανε το γεγονός ότι παρά την αποστολή δελτίου ενημέρωσης του Τύπου σε πάνω από 350 ΜΜΕ της χώρας, δημοσίευσαν αυτή την δράση μόνο τα site InThess gr και PolitisPress.gr τα οποία ευχαριστούμε θερμά.

Από admin