Αστυνομική επιχείρηση για τη διάσωση καναρινιού

Μία… διαφορετική επιχείρηση διάσωσης στήθηκε το μεσημέρι σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από εθελοντές και αστυνομικούς.

Όλα ξεκίνησαν όταν μέλη εθελοντικής ομάδας της Αντικρίσης, αντίκρισαν σε μπαλκόνι πρώτου ορόφου πολυκατοικίας στην περιοχή της Νεάπολης, ένα καναρίνι μέσα σε κλουβί να «ψήνεται» από τον ήλιο και να μην υπάρχει καθόλου σκιά.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες και όσα μεταφέρει ο Πρόεδρος της Κοινωνικής Οργάνωσης «Αντικρίση», Δημήτρης Καραμπουρούνης, το πουλί προσπαθούσε με μανία να βγει από το κλουβί καθώς καιγόταν από τον ήλιο για ώρα.

«Το ακούσαμε από μακριά να «παλεύει» μέσα στο κλουβί και λόγω της εμπειρίας που έχουμε με τα ζώα, μετά από τόσες δράσεις, αμέσως αντιληφθήκαμε ότι κάτι συμβαίνει και τρέξαμε», αναφέρει. Την ίδια στιγμή ειδοποιήθηκε και η ΕΛ.ΑΣ. για να βοηθήσει ώστε να λάβει τέλος το μαρτύριο του πτηνού.

Όπως αναφέρει ο κ. Καραμπουρούνης, όταν μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας αναζήτησαν τον ιδιοκτήτη, κάτοικοι της περιοχής τους ενημέρωσαν πως εκείνος απουσίαζε και είχε πάει… για μπάνιο στην θάλασσα. Στο σημείο λίγη ώρα αργότερα έφτασαν αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης και με τη βοήθεια γειτόνων και εθελοντών κατάφεραν να σώσουν το πτηνό. Μάλιστα, όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες, οι αστυνομικοί χρειάστηκε να χρησιμοποιήσουν μια σκάλα για να φτάσουν το κλουβί, την οποία αναζήτησαν και βρήκαν από διπλανά σπίτια.

 

Ευχαριστούμε τον Στράτο Λουβαρη και το GRTIMES

ΑΡΘΡΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

(0)