Διάσωση χελώνας

Την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου και περί ώρα 12:00 το μεσημέρι, εθελοντές της κοινωνικής μας οργάνωσης εντόπισαν στο πάρκο του παλιού ζωολογικού κήπου Θεσσαλονίκης και μέσα σε ξεραμένο σιντριβάνι το οποίο δεν λειτουργούσε, μία χελώνα να προσπαθεί μάταια να γλιτώσει από τα χτυπήματα των κορακιών.

Βλέπετε η φύση καμιά φορά είναι σκληρή, όμως ο Θεός έδωσε μυαλό στους ανθρώπους για να βγάζουν έξω τις χελώνες από τα συντριβάνια πριν τραβήξουν την τάπα για να  τα αδειάζουν, μάλλον ο υπάλληλος του δήμου δεν σκέφτηκε να βγάλει έξω την μικρή χελωνίτσα.

Οι χελώνες αυτές ζουν στα πάρκα του δήμου Θεσσαλονίκης χρόνια τώρα, θα ήταν δύσκολο λοιπόν κάποιος να μη γνωρίζει ότι υπάρχουν μέσα στα σιντριβάνια αυτά τα χαριτωμένα ερπετά.

Εθελοντές μας μπήκαν μέσα στο σιντριβάνι του δήμου Θεσσαλονίκης, πήραν το ερπετό και ειδοποίησαν τον ειδικό για θέματα ερπετών, ο οποίος μετά την εξέταση του ζώου έκρινε ότι δεν κινδυνεύει η ζωή του και έτσι λίγη ώρα αργότερα το αφήσαμε ελεύθερο σε προστατευμένο περιβάλλον στο οποίο ζουν δεκάδες χελώνες.

Θα παρακαλούσαμε τον αγαπητό αντιδήμαρχο κύριο Δημητριάδη να εφιστήσει την προσοχή στους υφιστάμενους του σε τέτοια θέματα, παράλληλα θα παρακαλούσαμε τους πολίτες που έχουν μικρές χελώνες τις οποίες συνήθως αφήνουν σε φυσικά περιβάλλοντα όπως δάση, κοντά όμως σε ποτάμια γιατί αυτά τα ζώα δεν ζουν χωρίς νερό.

Να σημειώσουμε εδώ πως ο μικρός μας φίλος ήταν ένας μικρός σταρ ο οποίος έπαιρνε πόζες για να τον φωτογραφήσουμε.

Τέλος καλό, όλα καλά!

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked *.